Tävlingslydnad

Nu är vi i full gång med lydnadsträningen. Vi har som mål just nu att börja nosa på alla steg i lydnads 1-an. Vi har då börjat med det fria-följet. Detta för att det kommer ta en stund (=p,) att få detta att se bra ut. Vi har dock bara börjat men det är så roligt, det tycker både Jag & Zcylla.

Nedan ser ni övningen ”pallen”, det är precis som namnet avslöjar, en övning med hjälp av pall. Tanken är att Zcylla ska lära sig att flytta bakbenen men ha frambenen still. Dett för att få en bra kroppskontroll & gå bra i linförighet med alla svängar m.m. Så från bild 1 till bild 2 ser ni hur hon har förflyttar bakbenen men frambenen är på samma ställe (på pallen).

DSC_0367DSC_0368

                 Bild 1                                                                                     Bild 2

Här under ser ni hur vi övar på att greppa apportblocket. Det är en trähantel kan man säga som hunden skall hämta och hålla apporten i munnen tills föraren avslutar med att ta emot den i handen.

apportblock

apportblock

apportblock

apportblock

DSC_0374DSC_0375

[Zcylla tar apporten och —–>                        håller den tills hon får ett ”klick” & givetvis godis :) ]

DSC_0246Position position position, vi nöter & nöter =)!

imageLiggandes med fokus vid förarens sida.

imageSittandes vid förarens sida. Båda de här två positioner är bra grunder till att i framtiden få ett fint fritt följ. Nu är det bara att kämpa på och öva, öva öva och alltid busa & ha kul!

 

Jaktträning

Det vi övar just nu är mycket stadga. med detta menas att hunden skall sitta still medan föraren kan röra sig ifrån och mot hunden medan hon sitter still och inväntar kommando. Detta gör vi på flera sätt, för ett se nedan.

DSC_0130STADGA: hunden sitter och inväntar medan jag i just detta fall, ”retar/lockar” henne att komma framåt med något som hon VERKLIGEN vill ha, här en dummy.

DSC_0124MINI-TOLLNING: Här ser ni ett exempel på när vi övar Light-tollning med avsikt att Zcylla ska lämna av till mig. vilket innebär att jag kastar en dummy kort lite vid sidan om mig, Zcylla springer och hämtar den och SÅ FORT jag får den i handen så slänger jag iväg nästa åt andra hållet, detta blir som en belöning, kom in med den jag kastar så kastar jag en ny. Detta tycker både jag och lilla Z är superroligt =)!