Zcylla

Om Zcylla för människor

Blivande PedagogHundteam!

Nu är det bestämt och utbildningen påbörjad!

Jag och Zcylla ska bli ett pedagoghundteam, detta innebär att efter ca 1års studier kommer vi kunna jobba i skolor och hjälpa barn & ungdomar som har det svårt! Så roligt och spännande, kan väl säga att det är lite av ett drömyrke som har kommit till mig och jag (och Zcylla hoppas jag 😉 ) är så taggade på att dra igång detta.

Vi har nu pluggat i några veckor och än så länge har vi utvärderat och reflekterat kring allt från Svartbergs bok, Bra relation till olika typer av  arbetande hundar. Vi har också fått en större miljöträningsuppgift samt funderingar kring Zcylla som tollare i skolor och Zcylla som Zcylla över lag… Det är så kul att få sätta sig ner och tänka till om hur vi har det tillsammans och hur hon ser på mig, utvecklande.

Något annat som är intressant är att jag har fått mycket mer lust och ork till hundträningen sen vi började med utbildningen, kanske ligger någon mer, seriositet i träningen nu när vi har något tydligt mål… haha, men vi har nog aldrig busat så mycket som nu heller, älskar blicken jag får av henne när hon kommer upp nära mig, nästan smygandes, attackerar en leksak, springer i 1000km/h till mig och släpper den vid mina fötter och sedan säger hela hon LEKA?! haha fina lilla du.

och idag köpte vi nytt foder. Magnussons Work, ett foder för aktiva hundar…. undrar vad jag gett mig in i, ska det in mer energi i denna lilla röda busiga kropp! Skojjar såklart, men ser faktiskt fram med glädje på hur hon kommer reagera på det nya fodret.

Nu väntar vi på posten som kommer med nästa uppgift, boken, ”Therapy dogs, training your dog to reach others”. Första boken jag kommer läsa inom området. När kommer posten?!

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

1 kommentar

  1. pia welander september 29, 2014

    Vad kul! Jag och Grazy är också igång som blivande Team och det låter som om vi ligger ganska lika :-) Har också haft funderingar på att starta en blogg, och det ska bli kul att följa er. Lycka till från Grazy och mig!

Skriv en kommentar

© 2021 Zcylla